Software

Makkelijk voldoen aan eisen, minder kosten

Software voor toegankelijke PDF’s

Toegankelijke pdf’s maken van een Word-document kan een hoop gedoe zijn.

Het vraagt veel kennis van medewerkers en het resultaat met Word is nooit optimaal. Voor een toegankelijke pdf moet je dan uitgebreid nabewerken. En wat doe je met ontoegankelijke pdf’s waarvan geen brondocument beschikbaar is?

Firm Ground verkoopt software waarmee je makkelijk toegankelijk pdf’s maakt en software waarmee je ontoegankelijke pdf’s kan repareren. Deze pdf’s voldoen dan aan de internationale toegankelijkheidsstandaard WCAG niveau AA en de standaard voor toegankelijke pdf PDF/UA. Hiermee kun je als organisatie makkelijk voldoen aan wetgeving op het gebied van digitale toegankelijkheid. En je pdf’s zijn bruikbaar voor iedereen.

Demo

Wil je meer weten over de mogelijkheden van deze software? Schrijf je dan in voor de maandelijkse online demo. Zie hiervoor onze agenda.

Software

Plug-in voor Word

Met de plug-in voor Word maken medewerkers eenvoudig toegankelijke pdf’s. Op basis van een goed sjabloon en eenvoudige instructies maken medewerkers vervolgens met een druk op de knop een volledig toegankelijke pdf.

Zo voldoe je als organisatie eenvoudig aan de eisen van digitale toegankelijkheid voor pdf-documenten én het scheelt ontzettend veel tijd en frustratie. Medewerkers hebben veel minder kennis nodig, waardoor je grip houdt op kosten en kwaliteit. En voldoet aan wetgeving.

Software voor andere Office-programma’s

We zijn druk bezig met het uitrollen van software waarmee je vanuit programma’s als Excel en PowerPoint toegankelijke pdf’s kunt aanbieden.

Reparatiesoftware

Ook levert Firm Ground software waarmee je een ontoegankelijke pdf toegankelijk kan maken. In tegenstelling tot andere softwarepakketten is dit pakket gericht op toegankelijkheid en de stappen die je hierbij moet zetten. Dit maakt het toegankelijk maken van een pdf makkelijker, inzichtelijker en logischer. Je kunt hiermee een efficiënte workflow opzetten.

Standaarden en voldoen aan wetgeving

De pdf’s die je met deze software maakt voldoen aan de toegankelijkheidsstandaard WCAG 2.1 AA en aan de standaard voor toegankelijke pdf, de standaard PDF/UA. Hiermee voldoe je aantoonbaar aan wetgeving en sluit je mensen niet buiten.

Voor wie

De pdf-toegankelijkheidssoftware is geschikt voor:

  • Organisaties die verplicht zijn pdf’s toegankelijk aan te bieden op hun websites en intranet. Zoals (semi) overheidsinstanties. Organisaties die de belasting op medewerkers willen of moet beperken.

  • Organisaties die geen jaarlijks budget hebben voor een ‘training toegankelijke pdf-documenten’ maken.

  • Afdelingen of personen die veel pdf-documenten maken en Word als bronbestand gebruiken.

  • Bureaus die pdf’s aan overheden opleveren die moeten voldoen aan wetgeving. Bijvoorbeeld onderzoeksbureaus die rapportages opleveren van een onderzoek in opdracht van een overheidsinstantie.

  • Organisaties die ontoegankelijke pdf’s willen repareren waarvan geen brondocument beschikbaar is.

Meer informatie

Wil je meer weten over software om vanuit Word een toegankelijke pdf te maken? Neem contact op met Firm Ground of geef je op voor een demo via onze agenda.

Neem contact op